NorthCapital

NorthCapital blivet et multi-asset investeringsselskab

Trods en relativ kort historik i investeringsverdenen, har NorthCapital formået at indtage pladsen som førende investeringsselskab med diverse investeringer på tværs af områder og industrier.

NorthCapital blev stiftet i 2015 af Werner Schmidt, som følge af hans personlige interesse og professionelle virke i branchen. Formålet med stiftelses af NorthCapital var at etablere et investeringsselskab, som opererede ud over industri- og geografiske grænser.

NorthCapital historisk set

I første omgang fokuserede NorthCapital på minedrift, som indtog pladsen som investeringsselskabets primære aktivitet og indtægtskilde.

NorthCapital blev grundlagt i 2015 som et europæisk forankret investeringsselskab. Med egen minedrift i Brasilien fokuserer NorthCapital på udvinding og salg af ædelsten. Konsekventligt har NorthCapital indtaget positionen som førende leverandør og producent af farvede ædelsen, herunder alexandrits og smaragd.

Den privatejede minedrift i Brasilien udleder naturlige forekomster af ædelsten, som vurderes til at være verdens mest eftertragtede.

NorthCapital indtager nye markeder

Trods en solid og succesfuld position i ædelstensbranchen, stræber investeringsskabets efter at udvide og udvikle investeringer til nye markeder og industrier på tværs af geografiske grænser.

I 2018 opkøbte NorthCapital en tysk industrivirksomhed, som førte til investeringsselskabets første industriaktiviteter i henholdsvis Polen, Kina og Tunesien.

Som følge af flere betydningsfulde samarbejdsaftaler med brasilianske universiteter, indgik NorthCapital i 2019 et samarbejde med Polymar. Samarbejdet har til formål at forske og udvikle nyskabende medicin mod herpes.

Kim Hersland: NorthCapitals økonomiske sikkerhedsnet

Kim Hersland besidder posten som CFO, bestyrelsesmedlem og medstifter hos NorthCapital.

Statsautoriserede revisor Kim Hersland sidder på mere end 30 års erfaring som revisor inden for den finansielle verden. Med en tidlig start hos Öhrlings Revisionsselskab i 1979 formående Kim Hersland at gøre indtryk i en tidlig alder.

Dette medførte flere væsentlige poster hos betydelige investeringsselskaber i Danmark. I 2013 valgte Kim Hersland at stifte Hersland & Partner og Parker Randall med henblik på at etablere revisionsselskaber. Begge selskaber er fortsat aktive.