information, forsikringsselskaber

Find info om forsikringsselskabet, inden du tegner

Forsikringer er et område, der kan føles som en jungle at navigere rundt i. Som forbruger vil man gerne være tryg i det valg, man tager, i forhold til hvilket forsikringsselskab man vælger. Men når samtlige selskaber lover gode ting, kan det være svært at vælge. Parametre som pris, kvalitet og anmeldelser kan desuden spille ind. Så hvordan gør du forarbejdet godt nok, så du med større sandsynlighed får en forsikring, du bliver glad og tilfreds med?

Det gælder langt hen ad vejen om at researche godt på forsikringen (og på selskabet), så du i højere grad ved, hvad du får. Er du ude efter en boligforsikring, er Laanekassen ét sted at starte. Laanekassen har – sammen med en masse andre sider – samlet informationen om diverse boligforsikringsselskaber. Det kan være et godt alternativt sted at finde information udover forsikringsselskabets egen hjemmeside. På Laanekassen kan du finde overordnede info om, hvem selskabet er, hvad de udbyder, hvad de har af værdier, og hvad der kendetegner dem. Tager vi Dansk Boligforsikring som eksempel, kan du blandt andet læse, at de er ejet af danske aktionærer, at de er markedsførende inden for ejerskifteforsikringer, og at de beskæftiger ca. 45 medarbejdere på deres hovedkontor i Holbæk.

Søger du mere formel virksomhedsinfo, kan en platform som Proff være hensigtsmæssig. Proff er en hjemmeside, hvor du kan få overblik over danske virksomheder. Der er samlet mere end 850.000 danske virksomheder. Informationerne dækker over økonomiske forhold som eksempelvis nettoomsætning, egenkapital, likviditetsgrad og afkastningsgrad. Som læser kan du finde alt dette gratis. Lige præcis inden for forsikring kan det være betryggende at vide, at det givne selskab har en sund økonomi, og de ikke er tæt på konkurs.

 

Hvorfor er det vigtigt at læse om selve forsikringen?

Udover den research, du laver på selskabet, er det også vigtigt at læse grundigt op på forsikringsproduktet. Selvom selskaber udbyder den samme forsikring, hvor betingelserne umiddelbart også virker ens, kan der være små forskelle. Det konkrete forsikringsprodukt kan også være meget kompleks og derfor kræve, at  du sætter dig godt ind i de specifikke forhold. Tager vi ejerskifteforsikringen som eksempel, er der mange, der tror, at den dækker samtlige skader, du måtte opdage. Det giver anledning til skuffelser, da der er en række af forhold, der skal være opfyldt, før forsikringen dækker. Har du ikke undersøgt forsikringens betingelser tilstrækkeligt, vil du blot få falske forventinger og en falsk tryghed.