Akut tandpine

Akut tandpine kan behandles hos en tandlægevagt

Sunde tænder er utroligt vigtigt for et menneskes velbefindende. Derfor går de fleste også troligt til tjek hos deres egen tandlæge én gang om året.

Uheld kan dog ske, og står du pludseligt med akut tandpine, så er det ikke sikkert, at din egen tandlæge har tid til at behandle dig med det samme. Det kan også meget vel være, at du har fået akut tandpine uden for normal åbningstid, på en helligdag eller i en weekend. Hvad gør du?

Få hjælp med akut tandpine hos en tandlægevagt

Hvis du føler, at du har akut tandpine – altså tandsmerter så voldsomme, at du på ingen måde kan vente på en tid hos din egen tandlæge, så bør du kontakte en tandlæge med tandlægevagt. Tandlægevagt betyder, at tandlægen er tilstede og kan hjælpe dig uden for normal åbningstid fx sendt om aftenen eller i weekenden.

Søg på Google på ‘akut tandpine tandlægevagt’. På den måde finder du hurtigt frem til hjemmesider med telefonnumre til tandlægevagter.

Ring til en tandlægevagt nær dig og forklar, hvorfor du har akut tandpine. Vær specifikt i din forklaring af, hvordan din tandpine er opstået. Tandlægevagten vil så kunne rådgive dig om, hvordan du bedst håndterer akut tandpine – dvs. om du for eksempel skal tage smertestillende.

Derudover vil tandlægevagten også foretage en vurdering af, om du skal have straksbehandling for akut tandpine. I så fald sørger tandlægevagten for, at du får en tid hurtigst muligt. Hvis tandlægevagten vurderer, at du faktisk ikke har akut tandpine, så kan du dog godt få besked om at vente på behandling inden for normal åbningstid hos din egen tandlæge.