Kikkertundersøgelser – koloskopi og nasal gastroskopi

Man kan hos en mindre specialklinik i Charlottenlund lige nord for København bl.a. få foretaget kikkertundersøgelser i forbindelse med forskellige undersøgelser. Klinikken har netop den traditionelle kikkertundersøgelse som et af sine specialeområder, og der udføres i den forbindelse koloskopi og gastroskopi undersøgelser blandt andre.

En kikkertundersøgelse er som udgangspunkt en fællesbetegnelse for flere forskellige undersøgelser, der har til formål at identificere forskellige sygdomstegn. Endvidere benyttes kikkertundersøgelser i nogle tilfælde i forbindelse med mindre indgreb.

Koloskopi-undersøgelsen

Som nævnt skelnes mellem forskellige kikkertundersøgelser, hvor koloskopi og gastroskopi kan nævnes. Koloskopi er en simpel kikkertundersøgelse, hvor man undersøger for forskellige sygdomstegn. Dette kunne være ved vægttab eller lav blodprocent. Metode benyttes også til screeninger for tyktarmskræft samt ved kontrol efter en operation.

Nasal gastroskopi

Gastroskopi kikkertundersøgelsen benyttes omvendt som en undersøgelse, der har fokus på spiserør, mavesæk og tolvfingertarmen. Gastroskopi kan bl.a. benyttes til at undersøge mavesmerter, halsbrand og synkebesvær.

Er man interesseret i at læse mere om de forskellige kikkertundersøgelser, der udføres på specialklinikken, så kan finde mere information inde på hjemmesiden. Desuden finder man kontaktoplysninger til klinikken på både telefon og mail.